Mooiste Wandelroutes Nationaal Park Hoge Kempen

Op alle startplekken staat bij de parking een infobord met een detailkaart van. Wandelbox Wandelen in Limburg 3490.


Wandelen In Nationaal Park Hoge Kempen Mechelse Heide Stripe Away

Terhills is de thuishaven van de hoofdtoegangspoort van het Nationaal Park Hoge Kempen.

Mooiste wandelroutes nationaal park hoge kempen. Dit kabouterpad vormt een 3km lang wandelpad waar kinderen via borden uitleg krijgen over kabouters en allerlei opdrachten. Het vormt een uniek natuurgebied in de provincie Limburg waar meer dan 5700 ha bos en heide beheerd en beschermd worden. Ruime parkeervoorziening net voorbij Decathlon en nabij Maasmechelen Village.

Het is het enige Nationaal park in België en daarmee het bekendste natuurpark van het land. Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg. In Limburg vind je het eerste en voorlopig enige Nationaal Park van België.

Maar eentje is beter dan geentje. Wandelen en fietsen in Nationaal Park Hoge Kempen. De 6 mooiste wandelroutes in Limburg.

Het is momenteel het enige erkende Nationaal Park in België wat eigenlijk wel triest is. Voeg daarbij de zon die vanaf half augustus eindelijk van de partij is en je krijgt. Hier vindt u maar liefst 51 bewegwijzerde wandelroutes van 3km tot 14 km.

Terhills Hoofdtoegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen Zetellaan zn 3630 Eisden Maasmechelen E314 Brussel Aken afrit 33 Nationaal Park-Oost Volg richting Maasmechelen Leisure Valley. Het is een uniek natuurgebied met uitgestrekte dennenbossen in september paarsbloeiende heide grote waterplassen getuigen van grind- en zandwinning en mooie vergezichten. Het park is met een oppervlakte van meer dan 12000 ha gigantisch groot.

Limburg is de groenste provincie van Vlaanderen met als blikvanger het Nationaal Park Hoge Kempen. Wandelen in Nationaal Park De Hoge Kempen. 97 km 13200 stappen 2 u 25 min Startplaats.

Kleine en grote kinderen leven zich. Geniet van het mooiste uitzicht van Vlaanderen. Het strekt zich uit over de.

Elk wandelgebied bestaat uit dezelfde ingrediënten. Wie het Nationaal Park verkent vanuit toegangspoort Station As krijgt meteen het charmante stationnetje te zien met een terras boenk op de sporen. Puur natuur in Nationaal Park Hoge Kempen.

Wandelbox Nationaal Park Hoge Kempen. Mocht je toch ergens off road gaan neem dan gewoon een fotootje van het plan bij de ingang en je zal heel snel merken dat je sowieso op een of andere route terechtkomt. Meer dan negentig procent is onverhard.

Zetellaan 54 3630 Maasmechelen Nationaal Park Hoge Kempen - Toegangspoort Terhills. Vier duidelijke bewegwijzerde routes en een interssante themawandeling helpen je op pad. Ruime parkeervoorziening net voorbij Decathlon en nabij Maasmechelen Village.

Webwinkel Nationaal Park Hoge Kempen Streekkaart Nationaal Park Hoge Kempen 800. Dit 12 700 ha grote natuurgebied strekt zich uit over de gemeenten As Dilsen-Stokkem Bilzen Bree Genk Lanaken Oudsbergen Maaseik Maasmechelen en Zutendaal. Starten doe je best aan toegangspoorten of onthaalpunten waar je telkens kan instappen in een ander wandelgbied.

De helft van de route voert door het nationaal park De Hoge Kempen de andere helft door de omliggende bossen. Webwinkel Nationaal Park Hoge Kempen Wandelbox Nationaal Park Hoge Kempen 1600 Aantal. Nationaal Park Hoge Kempen is een natuurgebied in de Belgische provincie Limburg en maar liefs 5700 ha groot.

Of gebruik de handige wandelwissels om zelf je tocht uit te stippelen. Ook kun je hier een handjevol unieke en zeldzame dieren spotten. Vierdaagse wandeltocht van 75 kilometer.

Limburg heeft voor elke wandelaar wat moois in petto. Maar liefst 51 lusvormige wandelingen van 3 km tot 14 km leiden je langs de mooiste plekjes in en rond het Nationaal Park Hoge Kempen. In Nationaal Park Hoge Kempen kan je eindeloos wandelen en fietsen.

Terhills Hoofdtoegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen Zetellaan zn 3630 Eisden Maasmechelen E314 Brussel Aken afrit 33 Nationaal Park-Oost Volg richting Maasmechelen Leisure Valley. Uitgestrekte dennenbossen worden afgewisseld met paarsbloeiende heide grote waterplassen stuivende duinen spiegelende vennen en uiteraard een waaier aan diersoorten. Het gebied strekt zich uit over de gemeenten Dilsen-Stokkem Maasmechelen Zutendaal Lanaken Genk en As.

Zomergevoel of niet de paarse heide houdt zich aan zijn traditie en steekt vanaf augustus weer de kop op. Ruime parkeervoorziening net voorbij Decathlon en nabij Maasmechelen Village. Nationaal Park Hoge Kempen De Hoge Kempen is vooral gekend omwille van het gelijknamige Nationaal Park Hoge Kempen het eerste en voorlopig enige Nationaal Park in België.

In verschillende gebieden van het Nationaal Park Hoge Kempen kan je de paarse zee al zien glooien. Waag je daarom eens in het Limburgse deel van de Kempen waar de natuur weer de baas is. Je hoeft niet naar een uithoek van het land om prachtig te wandelen.

Dit 12000 ha grote natuurgebied strekt zich uit over de gemeenten Dilsen-Stokkem Maasmechelen Zutendaal Lanaken Genk Bree Bilzen Oudsbergen Maaseik en As. Nationaal Park Hoge Kempen. Terhills de hoofdtoegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen verkennen doe je te voet.

Het Nationaal park Hoge Kempen staat garant voor 220km wandelplezier. Uitgestrekte bossen en heidevlakten grote waterplassen en hoge toppen met eindeloze vergezichten liggen er klaar voor jouw avontuur. Met telkens bijzondere vergezichten en kans op het zien van mooie dieren en planten.

Pittoreske dorpen in de Maasvallei glooiende akkers en boomgaarden in Haspengouw en Voeren een natte wildernis in Kempen-Broek 1001 vijvers in De Wijers avontuur in Bosland en de weidse heide in het Nationaal Park Hoge Kempen. Terhills Hoofdtoegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen Zetellaan zn 3630 Eisden Maasmechelen E314 Brussel Aken afrit 33 Nationaal Park-Oost Volg richting Maasmechelen Leisure Valley. Kempen in België - De Hoge Kempen is het enige nationaal park in België dat kan niet anders dan bijzonder zijn.

Vlakbij zit een 31 meter hoge uitkijktoren die niet alleen 360 zicht biedt op het omringende groen maar ook op hoe de omgeving er vroeger uitzag. Deze natuurgebieden en bossen zijn vlakbij. Hoe groot het park ook is je hoeft geen schrik te hebben dat je zal verdwalen.

Enkele van deze routes lopen zelfs rechtstreeks langs Jocomo Parc. Laat je in Terhills verrassen door een bijzonder stukje Vlaamse. Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg.

Waar je wandelt en fietst door de heide dennenbossen zandduinen en over oude mijnsteenbergen. Als eerste station van Limburg was het 150 jaar geleden al een hub voor de streek. De trektocht begint in Oud-Rekem in 2008 uitgeroepen tot mooiste dorp van Vlaanderen.

Het Nationaal Park Hoge Kempen is een beschermd natuurgebied van 12000ha dat zich uitstrekt over 10 Limburgse gemeenten. Op 2km van Jocomo Parc vindt u het kabouterpad. Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg.


Wandelen In Nationaal Park Hoge Kempen Via Poort Mechelse Heide


Hoge Kempen National Park Visit Limburg


Nationaal Park Hoge Kempen Natuurbeleven


Wandelen Nationaal Park


Wandelen In De Vallei Van De Kikbeekbron Wandelen Nationale Parken Wandelroute


LihatTutupKomentar
close